Moryağmur ile Karadenizi Keşfetmeye Başla. |
|
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi |
|
|
||||
|
||||
|
Artvin Şivesiyle Yazılmış şiirler
A R T V İ N İ M
Havası ne hoş insanı sıcak Sevgiyle insana açarsın kucak Odunu çirası boldur yakacak Yeşille övülür güzel Artvinim Kültürün temeli senle atılmış Mertlik yiğitlik dünyalara katılmış Vekillere neden hep kenara itilmiş Yeşille övülür güzel Artvinim Tanıdık yabancı demez severler Medyalar bile seni överler Doğuştan fakir yiğit gezerler Yeşille övülür güzel Artvinim Ozan Mevlüt te doymuyor senden Okuma oranı yurdumda önden Övgüler yazmayı sen iste benden Yeşille övülür güzel Artvinim Ardanuç lu Halk ozanı ÇAĞLARİ Mevlüt AKBULUT 02 Temmuz 1977 ŞEHİRLİ KIZI GENDİ GENDIMA KIZDUM HAVALARA HOPLADUM NEŞELİ YUREGUMİ ACİLARLA KAPLADUM ÇAŞUR,KIMİ,LAĞANA HEPUSUNDAN TOPLADUM TURŞİ KURDURAMADUM BEN ŞEHİRLİ KIZINA AĞNAMAZ VEDURODAN BİLMAZ KULEGİ KODİ MEŞA KOŞAYİ GORSA KORHİDAN PATLAR ODİ GOSTARDUM KARAAĞAÇ DİŞBUDAĞİ PELUDİ ODUN YARDURAMADUM BEN ŞEHİRLİ KIZINA SUSLİ PUSLİ GEZİYER HEP GENDİ HAVASINDA BİŞİ BİŞURAMİYER PAHIRUN TAVASINDA YANBEGİDA,DUZLARDA,NAPUZAR TALLASINDA ÇAPA VURDURAMADUM BEN ŞEHİRLİ KIZINA NERDAN TEBELLEŞ ETTUM ACAP ONİ NA SANDUM ATEŞ İÇUMA DUŞTİ YANDUM YANDUM SUSANDUM TEKİNDER AĞŞAM SABAĞ SOYLAMADAN OSANDUM NAMAZ KILDURAMADUM BEN ŞEHİRLİ KIZINA KADİOĞLİ-ŞAİR TEKİN KILIÇ 0.538.639.72.08. Ö Z L A D I M Doğdum Ardanuçta Lengethev köyda Havası çok hoştur derman bin derda Alabalıkları çimar dereda Çoruh nehirini na çok özladım Çıkar tağlarında kaval çalardım Karagölda hergün suya talardım Babamın cepindan tütün çalardım Kaçak tütünları na çok özladım Güzel Artvinimda bulunmaz kavşak Meşelari boldur Ardanuç,şavşat Gözal Yüsüfelini yakından görsak Sularda raftingi na çok özladım Borçkanın sulari bulanık akar Arhavim hopam deniza bakar Damalı Murğuli vadidan dökar Bakır cevherini na çok özladım Meşelari çoktur tertemiz havva Artvinli bilirmi hayatta kavğa Mahkemeler boş bulunmaz dava Şimdi değerini na çok özladım Misafir perverdir insanı sıcak Herkim olur olsun açarız kucak Kafkasöre çıksak birda gülaşsak Boğa güreşleri na çok özladım Mevlüt yaparidi kuzudan döner Rizede havalar kanımı emar Çok fena özladım gözlarım sönar Hastetle Artvinim na çok özladım Ardanuçlu Halk ozanı ÇAĞLARİ Mevlüt AKBULUT 10.05.1992 RİZE |
| Sponsored Links |
![]() |
| Etiketler |
| artvin şiir, artvin şiirleri, artvin şivesiyle, yazılmış şiirler |
| Konuyu Toplam 1 Kullanıcı okuyor. (0 Kayıtlı ve 1 Misafir) |
| Konu Araçları | |
|
|
| Sitede yeni misiniz? | Yardıma mı ihtiyacınız var? |