Mor Yağmur ile Karadenizi Keşfedin. |
|
| Diğer Kültür Teknoloji Bölgeler Forum Anasayfa |
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi |
|
|
||||
|
||||
|
Trabzon'da her şeyin futbol olmadığını gösterdim
![]() Trabzon'da her şeyin futbol olmadığını gösterdim 20 Aralık 2009 / 11:24 Yalnızca Karadeniz’in değil tüm Türkiye’nin sevdiği sanatçı Volkan Konak, Karadeniz müziğinin insanı gibi olduğunu ifade ederek, "Karadeniz müziği çok renkli, çok heyecanlı ve dinamik, dost insanların ürettiği bir müziktir" dedi. MÜZİKTE BİR NUMARA OLDUK Yaklaşık 3 yıl sonra sonra müzik yaşantısıyla artık ön planda olmayacağını vurgulayan Konak, şöyle devam etti: "Amacım, Trabzon'dan, Karadeniz'den müzik anlamında birinci sıraya çıkmaktı, bunu da başardım. Her şeyin futbol olmadığını gösterdim. Şu an Türkiye'de müzik anlamında birinci sıraya çıktık. Ben aslında bunu gevşeme anlamında söylemiyorum ama idealime ulaştım. Bundan sonra daha prestijli işler yapmayı düşünüyorum. Biz Türkiye'de sporda bir yere geldik ama müzikte de varız artık. Yani söz sahibiyiz. Müzikte ben bugünleri gördükten sonra artık yavaş yavaş bu kadar yoğun konser serisi yapmayacağım. Artık 5 yılda bir koleksiyon şeklinde arşivlik çalışmalar yapacağım." KAZANDIĞI İLK PARAYLA ALDIĞI PİYANOYU HEDİYE ETTİ Müzikten kazandığı parayla aldığı piyanonun manevi değerinin çok yüksek olduğunu dile getiren ünlü sanatçı, gençlerin bu alanda başarılı olabilmelerini sağlamak için Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne piyanoyu hediye ettiğini söyledi. Volkan Konak, "Okula bir piyano hediye ettim. Bu piyanonun benim için manevi olarak çok büyük önemi vardı. Piyanoyu, müzikle kazandığım harçlıkla, Orhan Gencebay'ın bana verdiği ilk müzikal parayla aldım. Okuldaki meslektaşlarıma, 'sakın ümitsiz ve umutsuz olmayın, bize yakışmaz. Siz daha kentli, daha şehirlisiniz. Ben köyden kalktım ve geldim' dedim. Ben onu başarabilmişsem, sıfırdan gelip Türkiye'de 1. sıraya çıkıyorsam, siz de bunu başarabilirsiniz demek istedim." Konak, "Öğrenciler piyanoyu her gördüklerinde, 'bu, köyden gelip Türkiye'de bir yerlere gelmiş bir Kuzeyin Oğlu destanının ürünüdür' diyecekler" diye konuştu.
![]() |
| Etiketler |
| futbol, gösterdim, olmadığını, şeyin, trabzonda |
| Konuyu Toplam 1 Kullanıcı okuyor. (0 Kayıtlı ve 1 Misafir) |
| Konu Araçları | |
|
|
| Sitede yeni misiniz? | Yardıma mı ihtiyacınız var? |