Kayıt ol Üye Listesi

LinkBack Konu Araçları
Alt 08-02-2010, 11:33
macka61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üst Editör

Trabzon Şubesi
Bolu'da kayak festivali

Bolu'da kayak festivali

Bolu Valiliği ve Estonya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Ülkelerarası Kayak Festivali, 24 ülkenin katılımıyla Bolu Sarıalan yaylasında yapıldı.
08 Şubat 2010 , 11:58

Ankara, İstanbul ve Bolu'dan bu kadar çok katılım olmasından memnun olduklarını belirten Estonya Büyükelçisi Aivo Orav, ''Üçüncü kez Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi ile bu olayı organize ediyoruz. Sanırım uzun yıllar da bu geleneği devam ettireceğiz. Aynı zamanda bugün de Estonya'nın bağımsızlık yıl dönümünü kutluyoruz. Bu olayı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz'' dedi.

Bu festivalin ülkemize ve Bolu'ya hayırlı olması dileklerini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ''Şu anda bu sporun gelişmesi için büyük destek veren Estonya'ya da teşekkürlerimi ifade ediyorum. Yarışlarda herkese başarılar diliyorum. Önümüzdeki dönemlerde de bu sıcaklığın ve kaynaşmanın daha da iyiye gitmesini temenni ediyorum'' diye konuştu.

Bir kaç yıldan beri devam eden kayak maratonunun, Bolu'da gelişerek devam edeceğini söyleyen Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, ''Her yıl katılımcıların ve etkinliklerin arttığı bir ivmeyi yakalayacağız. Bizler yaklaşık bir aydır, Estonya Büyükelçiliği ile beraber bu alanın hazırlanması ve organizasyon konusunda gerekli çalışmaları yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca dost ülkemiz Estonya'nın bağımsızlık yıl dönümünü de kutluyorum'' diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra yarışmanın startını Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ve Bolu belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz verdi. Yarışmanın birincisi Norveç Müsteşarı Eirik Nestas Mathisen oldu.

Yarışmanın ardından Estonya'nın bağımsızlığını ilan edişinin 19'ncu yıl dönümü dolayısıyla bir kokteyl düzenlendi.

Kayak Festivaline Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Estonya Büyükelçisi Aivo Orav, Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer ile Burhan Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ertaş, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, İl Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır, İl Gençlik ve Spor Müdürü Suat Çelen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, daire müdürleri, yurt dışından ve yurt içinden gelen kayakçılar ile vatandaşlar katıldı.

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Sponsored Links

Etiketler
boluda, festivali, kayak

Konuyu Toplam 1 Kullanıcı okuyor. (0 Kayıtlı ve 1 Misafir)
Konu Araçları